Pamatujete si na dobu, kdy léto vonělo zralým ovocem a senem a doma v kuchyni se připravovaly marmelády, sirupy a zavařeniny? Přesně takhle na dětství vzpomínám já. Jako malá jsem ráda pomáhala prarodičům se sběrem ovoce a jeho následným zpracováním.
Ruční práce
Výroba marmelád je pro nás poctivé řemeslo. Pod rukama nám projde každá sklenička.
Žádná chemie
Naše babičky se bez ní obešly. Nevidíme důvod, proč my bychom to měli dělat jinak.
Pochvala je příjemná věc, a to kdykoliv od kohokoliv. Když vám ale zavolá držitel toho nejvyššího kuchařského ocenění světa a poprosí vás o spolupráci, je to něco jako splněný sen.
Mně se taková věc přihodila a vy si nyní můžete poslechnout, jak se to celé stalo.
“Dobrý den, tady Roman Paulus. Já bych měl zájem o vaše džemy do našeho hotelu...”
šéfkuchař, gastronom, lektor a autor kuchařek. V roce 2012 získal jako první český šéfkuchař michelinskou hvězdu.